Zuivere Koffie bonen NO1

Medium gebrande koffie met lichte chocoladetonen

 

Wordt verstuurd met pakketpost. Bestellingen (ook icm met kleding) worden vanaf €75 gratis verstuurd

€ 7,95

 • 0,25 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Vintage Espresso Melange

 

De Vintage Espresso Melange is een Italiaans geïnspireerde espresso blend. Het basiscomponent is de Braziliaanses yellow bourbon die zorgt voor de zachte smaak en volle body. Koffiebonen uit Colombia en Nicaragua zorgen voor de nodige complexiteit en chocoladetonen zonder dat de koffie te zuur of expressief wordt. Een klein percentage van 10% gewassen robusta uit Guatamala zorgt voor een licht pittige body waardoor de koffie ook goed overeind blijft in melkdranken.

€ 12,50

 • 0,5 kg
 • Uitverkocht

Natural Yellow Bourbon Cerrado MG

Zachte en geurige koffie met geroosterde noten, karamel en limoen. Veel body en een lange chocolade afdronk.

 

 

Land: Brazilië

Regio: Cerrado, Minas Gerais

Producent: Fazenda Vitoria

Variëteit: Yellow Bourbon

Verwerking: Pulped Natural

 

 

€ 12,50

 • 0,5 kg
 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Colombia Washed Castillo

Goed gebalanceerde zeer volle chocoladesmaken bekend uit de centraal geleden koffieproducerende regio Caldas. De plantage ligt op de rand van een bergketen en de koffie groeit tussen de 1450 en 1500 meter. Lagere zuurstofgehaltes vertragen de groei en hierdoor ontwikkelt de koffie veel natuurlijke suikers. Deze vertalen zich na het brandproces in mooi friszoete citrustonen die deze koffie zijn complexe afdronk geven.

 

 

Land: Colombia

Regio Caldas, Central
Producent Finca la Guamara
Variëteit Castillo naranjal, Excelso arabica
Verwerking Fully washed

€ 12,50

 • 0,5 kg
 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Decafé

 

Deze echte speciality koffie is prima geschikt voor filter én espresso. Natuurlijk geschikt voor iedereen die 's avonds of overdag geen cafeïne kan verdragen, maar ook lekker gewoon als variatie op ons bestaande aanbod.

 

De centrale Jinotega en Matagalpa regio's produceren het grootste deel van de koffie uit Nicaragua. Maar gelegen in het noorden, tussen de groene vulkanische heuvels van het departement Madriz, loopt de rivier Rio Coco. Deze rivier is verantwoordelijk voor de aanvoer van essentiële voedingsstoffen en een rijke voedzame bodem, waardoor er in de regio vrijwel uitsluitend biologische gewassen kunnen worden verbouwd. Producten uit San Juan "Rio Coco" zijn vaak zoeter en  voller van smaak dan die van de concurrentie.

Op een hoogte van 1200 tot 1350 meter boven zeeniveau groeien en rijpen deze koffiebessen langzaam in de schaduw van de Inga's, mango- en bananenbomen en natuurlijke vegetatie. Alleen de rijpste koffiebessen worden met de hand geplukt. Zorgvuldig wordt het vruchtvlees eraf gewassen en de bonen drogen in de zon.

 

Land: Nicaragua

Regio: San Juan del Ria Coco (Madriz)

Producent: Efico

Variëteit: Caturra, Catuai, Bourbon, Paca

Verwerking: Fully washed swiss water decaf

 

Het Swiss Water Decaffination Process is een duurzame en 100% gecertifeerd biologische manier om de cafeïne uit de koffie te verwijderen. Het gehele proces is vrij van chemicaliën. De enige elementen die gebruikt worden zijn water, koffie, tijd en temperatuur. Na het proces zijn de koffiebonen 99,9% vrij van cafeïne. De gebrande koffie lijkt vaak donkerder dan deze in werkelijkheid is. Dit komt doordat de ruwe bonen iets donkerder van kleur zijn.

 

€ 12,50

 • 0,5 kg
 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1