Treasure Tea Company B.V. werd opgericht in 1949, en jaren lang was directeur Jaap de Groot het gezicht van Treasure Tea Company. Tijden veranderen zo ook bij Treasure Tea Company en in januari 2008 stopte Jaap de Groot in verband met zijn pensioen gerechtigde leeftijd en werd in dat jaar Ron Hannessen aangesteld die samen met Gerrit Scholten begon aan een nieuwe opzet die de trouwe Treasure Tea Company klanten nog beter van dienst zouden kunnen zijn in advies en ondersteuning op de werkvloer.

Sinds die periode levert Treasure Tea Company rechtstreeks vanuit de magazijnen van de Gebr. Wollenhaupt in Reinbek en kan het huidige team "die inmiddels is uitgebreid met Gaïrt Scholten" zich nog meer richten op de wensen van de klant.

Nu jaren later zien we dat door gestage groei de nieuwe manier van werken wordt beloont en Treasure Tea Company naast kwaliteit ook de service en ondersteuning kan bieden die zo belangrijk is.

De basis termen in de wereld van thee.

Picking - Plukken.

In de herkomst worden "Twee bladeren en een knop" geplukt, dit zijn de eerste twee opkomende bladeren en de knop.

Withering - Verdorren.

Door verdroging worden de bladeren glad om te voorkomen dat deze ongecontroleerd breken tijdens de productie, het proces wordt voornamelijk uitgevoerd in speciale droogbakken.

Steaming - Stomen.

De bladeren worden behandeld of gestoomd in pannen om fermentatie te voorkomen.

 

 

Rolling - Rollen.

Door te rollen barsten de celwanden uiteen en komt er cytosol vrij, thee cytosol reageert met de zuurstof van de omgevingslucht en initieert de fermentatie, rollen is ook relevant voor de vorm van het blad.

Fermentation - Fermentatie.

De reactie van het cytosol met zuurstof resulteert in fermentatie, een oxidatieproces waarbij de kleur van de bladeren veranderen van groen naar rood en dus naar een donkerdere kleur van de thee.

Drying - Drogen.

Het drogen zorgt ervoor dat het cytosol zich aan het blad hecht, het volledige blad droogt en wordt donker.

Sorting - Sorteren.

Om de bladgroottes te scheiden en te verdelen in verschillende bladkwaliteiten worden grote mechanische trilschermen gebruikt om te sorteren.

Bijzonderheden.

Groene thee - Door te verwarmen alvorens te rollen deactiveer je de enzymen en voorkom je fermentatie.

Witte thee - Witte thee wordt na verwelking rechtstreeks op een groot gebied in de zon gedroogd, dit voorkomt ook de fermentatie.

Oolong - In vergelijking met zwarte thee wordt de fermentatie gestopt door het voortijdig beëindigen van het drogen.

© 2022 - 2024 Rok&Billie | sitemap | rss